Pokerul online ca mijloc de divertisment

Întotdeauna mi-am imaginat că jucătorii de poker sunt într-adevăr stăpâni pe ei înșiși, că pot sa disimuleze, să se ascundă în fața unei măști opace, a unei priviri care nu cedează informație, că pot să fie actori de dragul jocului. Alimentată și de filme în care, cu pipa sau cu trabucul în gură, figuri de cowboy așează calm cărțile pe masă, mi-am format o părere ușor exagerată despre jocul pe care mulți pot să-l joace, dar puțini pot să îl câștige.
Transferat în online, pokerul își pierde pentru mine toate caracteristicile de mai sus, nu mai atârnă de gesturi, de mișcări și nici de influența pe care o poate avea cunoașterea persoanei din fața ta, a cărei non-verbalitate poate fi ea însăși informație, doar pentru că se bazează pe istoria unui „împreună” în afara jocului. Dar asta nu este neapărat ceva negativ, întrucât așa totul devine mai ușor pe pista victoriei. Jocul își leapădă amintirile oamenilor palpabili în favoarea celor care, imparțiali și, poate, străini, petrec timpul împreună virtual, de dragul pokerului ca idee. Se împart cărți, se pariază, se pierde, se câștigă iar jocul continuă să fie rațiunea de a fi pentru cele câteva ore petrecute în fața unei mese virtuale de poker, tradus prin evadare, deconectare, uitare a problemelor de zi cu zi. Căci asta tind să fie jocurile online: o modalitate de a ne crea o viață paralelă, de a refuza voit realitatea plină de probleme, în fața unor imagini, idei, provocări, care stimulează imaginația într-o altă direcție, adunând satisfacții pe care nu le putem dobândi la fel de ușor în everyday life.
Ce anume tentează la jocul de poker atât de mult încât atrage aderenți într-un timp atât de scurt? Pe lângă plăcerea pură a jocului și a ideii de potențial câștig, este cu siguranță valabilă și dorința recunoașterii din partea celorlalți. Întotdeauna ne place să fim asociați unor idei pozitive, să atragem complimente, să ne diferențiem față de cei din jur. Câștigând, ne vom bucura, cu siguranță, nu numai de atenția celorlalți, ci și de autosatifacția pe care o atrage după sine victoria: aceea de a fi buni în ceea ce facem. Ei bine, pokerul este o metodă care implică mai mult decât recunoaștere: atrage, treptat, prieteni. Refuzând stresul unei zile obositoare la serviciu, ne dedăm conversației în timp real cu oameni diverși, inițial necunoscuți, ne stimulăm intelectul, imaginând metode ingenioase de câștig, ne lăsăm pradă plăcerii jocului care ne aduce, chiar dacă virtual, împreună.
Ca o concluzie personală, pokerul este mai puțin un scop în sine, și mai mult un mijloc: acela care aduce bună dispoziție.
Acest articol participă la concursul organizat de 45 BetBlog, de care am aflat de la Blogatu.

 

10 thoughts on “Pokerul online ca mijloc de divertisment

  1. Adina

    Nu am jucat niciodata poker online, dar ma gandesc ca lucrurile se schimba foarte mult fata de situatia „traditionala”. Practic, jucatorii nu se mai vad intre ei, asa ca se duce naibii partea cu urmaritul reactiilor adversarului si mentinerea unei expresii neutre pentru a-i pacali pe ceilalti…

     
    Reply
  2. chgabriela Post author

    Asta am zis si eu… Dar gandeste-te ca macar asa e mai usor sa castigi:) Si, in plus de asta, cunosti multi oameni pe care nu i-ai cunoaste in realitate. Asa ca sunt si puncte tari ale ideii de poker online:>

     
    Reply
  3. Ancuta

    E adevarat ca jocul devine mai simplu, insa oare nu asta era satisfactia poker-ului? Sa stii ca poti sa-i “duci de nas” pe cei de la masa cu o privire care nu-ti tradeaza satisfactia sau dezamagirea prezentei sau nu a norocului?. Si chiar si norocul asta parca nu mai e acelasi lucru. Norocul imi pare ca e o decizie a calculatorului si nu “soarta” din spate (asta facea mai palpitant jocul). Astea fiind spuse, textul e fain si cred ca ai spus tot ce era mai bun despre poker-ul online.
    Bravo. Mi-a placut.

     
    Reply
    1. chgabriela Post author

      Zise despre poker partenera mea de jucat table online:)) Fiecare joc si fiecare “canal” ales pentru jocul respectiv cu avantajele si dezavantajele lui…
      Multumesc pentru apreciere, draga mea>:D<

       
      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.