Luna poveștilor

Din două-n două săptămâni se mai întâmplă o minune… la fiecare luare de mână între doi îndrăgostiți „pe viață”.

Rochițele în culori vii își plimbă voalurile, frumos aranjate în cute jucăușe, prin fața ochilor bucuroși de reîntâlnire iar zâmbetele sunt sincere și largi, fără crispări, fără umbre, în alint de „vino mai aproape”.

Voci îngerești își exersează limitele în fața unui microfon care joacă feste… dar nu într-atât încât să șteargă în vreun fel măiestria fluierului în ritm de muzică tradițională, a muzicii romantice suflate de limba „pusă pe bigudiuri” în cuvinte englezești, a corului atât de omogen în cântece în canon vesele și perfect armonizate.

Chitara își cântă corzile în acompaniament de karaoke al celor mai diverse gusturi: mă așez și eu sfios, lângă „roboata mea”, în fața ecranului din care „I’m yours” a lui Jason Mraz îmi încearcă înălțimea vocii gâtuite.

Mâncarea e ca pentru petrecere: din belșug și cu aroma bucătarilor de Moldova; alegi „schizofrenic”: să mănânci pentru că e prea bună; să nu mănânci pentru că…nu mai poți.

Mirii sunt atenția tuturor: ea, în cea mai frumoasă rochie de mireasă, în care faldurile curg în dantelă cu fundițe mascate iar benteluța din talie îi dă aură de viespe; el, frumos asortat cu papionul roșu și cârlionți copilăroși și negri, în perfectă armonie cu părul ei: blond și ondulat.

Se plimbă pe la mese, că „așa e moda” și împart bucurie prin simplul fapt că nu par nici crispați, nici obosiți, ci dornici să încânte.

Filmul vieții lor împreună curge în fotografii de amintire: prieteni, familie, locuri, bucurii sunt depănate în aplauzele invitaților care se regăsesc în cuvinte, stări și reluare.

Orele curg iar lumea se perindă spre ieșire, alene, în pupici de „la revedere”.

Cântăreții însă rămân iar energia le e furată de salturi de balerină, copios distrate pe la mese și în glume de prea multă bună dispoziție. Ora 6 ne prinde în râsete și oboseală uitată în cântece de karaoke încă acompaniate de o chitară obosită, dar nicidecum delăsătoare.

Mirii își prind din nou mâinile pentru finalul de poveste: și au trăit și s-au iubit până la adânci bătrâneți.

Vă iubim, frumoșilor, și să ne vedem cu aceeași energie și veselie și la nunta de argint!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.