Maria

Îți amintești? Mă strângeai în brațe când veneai în Suceava copilăriei iar eu îți admiram zâmbetul întotdeauna viu, cu dinți albi perfecți și ochi jucăuși. Și lumea din jur se distra pe seama chicotelilor noastre de fete care nu par să se fi maturizat prea mult. Te entuziasmai din orice, te acomodai repede și te responsabilizai ca un om mare.

Nu existau dubii când îți doreai ceva, mergeai înainte și sperai să fie bine. Și asta îmi plăcea enorm la tine, chiar dacă eu, din teamă, poate nu te-aș fi urmat. Exemplu de energie, viața ta era o fugă: întâlneai oameni și îi iubeai repede, fără compromis, te jucai, decideai, munceai și culegeai din viață exemplele bune.

O întâlnire fericită, o clipă de profunzime și viața ta s-a înmulțit cu doi. Ai iubit repede și mult și te-ai trezit deodată mireasă, una superbă, pentru că nimeni nu putea rezista zâmbetului tău oricum, d-apoi îmbrăcată în „prințesă”. Și apoi… minunea pe care ți-o doreai a devenit realitate: mamă, ți-ai legănat în brațe viața mult dorită, mai fericită decât oricând înainte.

Ieri ai fi împlinit încă un an, frumoaso cu ochi mari și zâmbet de copil. Nu te-am uitat iar „La mulți ani”-ul pe care ți l-aș fi spus bucuroasă să-ți aud vocea veselă și caldă, ți-l scriu în veșnicie. Mi-e dor de tine, draga mea!

 

2 thoughts on “Maria

 1. floriploiesteanu

  Am citit la parintele Arsenie Boca, cum ca atunci cand vom vorbi despre el, imediat va veni intre noi. Am citit multe despre el, si cred ca nimic din ce a zis nu a fost de complezenta. De ce nu ar veni un suflet din lumina, intre noi cand vorbim despre el? Eu cred ca ar trebui sa vorbim mai des despre oamenii pe care ii iubim, chiar daca ni se pare ca ar fi murit. Vorba unei fetite de 9 ani, care a fost la inmormantarea parintelui, si el a condus-o acasa, si chiar a intrat cu ea, iar fetita i-a spus bunicii ei, cu curatenia sufleteasca tipica numai inimilor curate :”Bunico, tu crezi ca parintele Arsenie a murit? Nuuu, este viu! Tu il vezi aici langa mine?”

   
  Reply
 2. chgabriela Post author

  Daca am sti sa fim copii mai des, am vedea si simti mult mai multe. Da, cred ca sufletele simt si vin si sunt, dar stiu ca noi nu suntem cei care le putem simti la fel. Slabiciune umana…

  Ce copil frumos, fetita…

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.