Îmi cântă oasele a frig

Îmi cântă oasele a frig… Din gând îmi crești întreg. Îți șterg capul, apoi ochii, apoi mâinile, încet, odată cu pleoapele lipite alene de obraz, de sus în jos. Și nu-mi mai ești…

Îmi doarme ploaia pe trotuare… Tace. Și-a uitat sensul pe drumuri și abdică rece, fără curcubeu. Miroase a amintire cu părul ud, alergând spre casă cu șlapii-n mână, a copilărie râzând cu ploaia pe buzele deschise.

Îmi mișcă degetele a dor… Își întind cartilajele și tastează ritmic, a viață uitată și a non-culoare. Își caută, adeseori, culorile în cuvinte, alea cu miros de iarbă strivită de punga de sub blugi și de pătura roz cu scaieți în țesătură.

Îmi bate inima din goluri… Egal, cald și rece, rece și cald. Vorbește fără cuvinte, stâlcit, exsudând sentimente, lepădând emoții, mișcând.

Îmi stinge cerul din lumină. Își etalează infinitul seara, apunând, și aprinde stele din visuri, cum făcea când îmi uitam noaptea dorințele-n ochii largi, înfipți în întuneric.

Îmi cântă oasele a frig… Iar eu îți cresc stele din absență…

 

35 thoughts on “Îmi cântă oasele a frig

 1. Pingback: Am fost dirijoare… | absolut obişnuit

   1. World of Solitaire

    Te alinti. Cu felul lor patrunzator, nu ai motive! 🙂 In farmecul vietii, exista o armonie, pe care trebuie s-o admitem, ca un prinos de recunostinta, adus Creatorului.
    Madi si Onu

     
    Reply
     1. chgabriela Post author

      🙂 Nu sunt la inaltime, doar visatoare. Dar imi place ca ma provoci sa gandesc… intr-un fel. De la tine a pornit raspunsul, din intrebare:) Asa ca eu sunt cea care se vrea in stare…

       
     2. chgabriela Post author

      Ma bucur:) Si mie imi plac intrebarile. Alea la care pot sa raspund si sa fiu inteleasa. Implicit, imi plac si raspunsurile tale la intrebarile mele…

       
     3. chgabriela Post author

      Pai da:) Asa cum invatam cu mintea, invatam si cu sufletul, din experiente emotionale. Mai greu de controlat, insa…

       

Leave a Reply

Your email address will not be published.