Sunt un om norocos

Sunt un om norocos. Sau am un înger. Dacă îmi uit portofelul în sala de clasă, primesc un mail și mi se aduce la ușă, deși are în el 3 burse jumate și un buletin hidos.

Sunt un om norocos. Îmi plac oamenii. M-am născut cu îmbrățișarea pe degete și cu sufletul mijând după voci calde și replici deschise până-n miez de noapte la o boabă de strugure sau o cană cu ceai.

Sunt un om norocos. Zilele mă consumă în râsete și scrisori, în cântece și bună-dispoziție. În stânga – prieteni, în dreapta – prieteni, ai mei, cei ce se știu și se vor lângă un suflet slab, crescând din companie: a oamenilor dragi, cântându-mi în ureche melodii vechi și râzând.

Sunt un om norocos. Sunt suflete în cameră câți ani am în spate. Le văd și le știu. Îmi zâmbesc exclusivist și mă țin de mâini, în sfârșit calde. Și mă joacă în cuvinte sau în tăceri, mimând subtilități în echipe.

Sunt un om norocos. Am torturi 2 + 5. Așa arată cifrele, plasate egal, în mijloc de ciocolată. Iar copiii ăștia frumoși îmi cântă „La mulți ani” – uri în armonie, cu voci sensibilizant împărțite pe acorduri.

Sunt un om norocos. Am camera mea și e plină. Am biroul meu, fără tavan, dar e în floare: albe, galbene și roșii. Am cartea mea de poezie, frumos desenată de un suflet mare. Am bufnițe la gât, în piept și pe eșarfe. Am!

Sunt un om norocos. Am pe pleoape oboseala de aseară, polemică vie despre viață și sens, joacă nebună între copii cerșind o piramidă cu vârf.

Sunt un om norocos. Am pervazul încărcat cu ciocolată și prăjitură cu vișine. Iar oamenii vin simplu și pleacă zâmbind.

Sunt un om norocos. Sau am un înger. Lumea mea e mică, dar crește cu voi. Și sunt copleșită acum, pentru că m-ați încărcat cu bucuria voastră… Și iubesc.

În stilul de aseară:

http://www.youtube.com/watch?v=KkYtaZ0wekQ

 

6 thoughts on “Sunt un om norocos

Leave a Reply

Your email address will not be published.