Dacă aș, poate…

help
Dacă aș avea timp, poate ți-aș pândi gândurile la fereastră. Aș râde că nu știi nici acum că tăcerea ta e zgomotoasă, ca o ploaie rece după prea mult soare, ca tine când dormi și nu știi că vorbești prin somn. Și ți-aș citi pe buze când cânți fără sunet un cântec pe care îl știi de la mine, silabisind o amintire.

Dacă aș avea timp, poate ți-aș căuta scuze printre rânduri. Aș cântări bucuriile, prezența, absența, și ți-aș croi din gesturi înțelesuri, chiar și când lipsesc, ca atunci când simți durerea într-un deget pe care nu-l mai ai dintr-o nefericită întâmplare, ecou al celui care-ai fost. Și ți-aș șterge din vină cu buretele bucuriei trecute, fără spor, dar sincer…

Dacă aș avea timp, poate te-aș certa pentru că n-ai învățat să lupți pentru un om. Aș zâmbi în reacția ta confuză și ți-aș povesti cum, de fapt, prieteniile nu mor, dacă nu le ucizi, că trăiesc din seva unei idei comune, pe care o accepți responsabil și care cere prezență împărtășită, ca un suc pe care îl bem cu două paie și care nu se epuizează niciodată. Și te-aș acuza subtil de deshidratare…

Dacă aș avea timp, poate ți-aș desena alți ochi când dormi. I-aș preta pe o privire recunoscută, caldă, pe care ai uitat-o la ușă, când ai intrat fără să te descalți într-un suflet; ca atunci când te grăbești și te năpusești de-a valma în cameră, pentru că ți-ai lăsat cheile pe masă, și lași o dâră groasă de zăpadă pe covor. Și te-aș iubi puțin pentru ceea ce obișnuiai să fii lângă mine.

Dar nu mai am de mult “tot timpul din lume” pentru tine…

 

7 thoughts on “Dacă aș, poate…

  1. gabisimplu

    <>
    Nici eu nu mai am tot timpul din lume. Se scurge mereu, pic cu pic si ma goleste sau ma umple, depinde de zi. (cu zambet sau fara).

     
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.