Ușa strâmtă

Nu mai știu să scriu. S-a aburit geamul sufletului de când e frig când respir. Tu? Ai fugit un pic. Să nu-mi mai vezi ochii trăind pentru noi. E greu când simți, nu? Căutăm siguranță în ceilalți, în loc să privim dincolo de carne, în bătaia inimii care ne apropie.

Nu mai știu să spun. Se pierde toamna în vis târziu și-n așteptare. Dor frunzele care cad, cum doare zâmbetul tău absent. Tu? Te-ai ascuns un pic. Să nu-mi mai vezi buzele, ridicându-și colțurile pentru tine. E trist când nu știi, nu? Căutăm suport în afară, în loc să deschidem sufletul, făcând loc pentru iubirea care există deja în noi.
18ceb423c83162c0763c7eadd6c204d0
Nu mai știu să fiu. S-a adunat pe genele mele tot praful nefiresc, în nerăbdarea de a crește. Tu? Te-ai întors, puțin, cu spatele la soare. Să nu mai simți căldura mea, care copleșește, siguranța de a fi aici, fără să plec, vreodată. E trist să alegi, nu? Căutăm echilibru în ceilalți, în loc să mișcăm sufletul în balanță, până se așează drept, simplu, într-o iubire fără confuzie.

Nu mai știu decât să iubesc. Azi mai mult ca ieri. Probabil, mai puțin decât mâine. Nu se leagă gândurile decât în sentiment, fără să moară vreodată. E greu când simți, nu? Ar fi mai ușor să lăsăm zilele să treacă de la sine, uitând că, într-un capăt de lume, cineva iubește. Dar, niciodată, calea mai usoară n-a condus sufletele spre lumină. E mereu drumul strâmt, care sângerează, care atacă, cel care vindecă suflete spre iubiri care nu mor. Pentru că Dumnezeu nu intră în suflete neapărat aerisite. Bate la uși mici, sparte, trântite de atâtea ori de perete, care nu se deschid, fără să scârțâie.

 

2 thoughts on “Ușa strâmtă

Leave a Reply

Your email address will not be published.