Iubește

Privește în tine. Nu e timp de stat pe gânduri. Se scurg orele cu durerea secundelor în care ne oprim pentru a nu știu câta oară în același loc. E frumos aici. E cald și frig, e zăpadă și soare. Nu e spațiu de îngrămădit gânduri negre unde ar fi nevoie numai de lumină.

tumblr_l50h9l6rnf1qar8dzo1_500_large
Ascultă. În tăcerea minutelor, Dumnezeu bate. Ușile scârțâie, n-au fost deschise de mult. Odată deschise, însă, primesc înăuntru căldură, în simplitate și sinceritate pură. E ca atunci când simți că zâmbetul tău nu se pierde, ci crește în zâmbetul celuilalt. Fără jenă, fără retușuri, fără umbre. Perfect și cald.

Nu mai plânge. Nu pentru mâini de pământ. Suntem firavi. Ca o ață care stă prea mult în ploaie. Și se rupe când o atingi. Ceea ce simți că te zdrobește în sare pe obraji se poate vindeca în lumină și căldură. Să nu se dezlipească în lacrimi legăturile care nu știu să se mai strângă.

Iubește. Fără a mototoli viața într-o învălmășeală de gânduri. Iubirea e acum. Mare și atotcuprinzătoare. Gesturile lăsate pe mâine se uită în tumultul lucrurilor pe care nu le-am simțit la timp. De teamă. Zidește în tine. În ceilalți. Cu bucuria zâmbetului încărcat în ceilalți și dăruit fără cerințe.

E frumos aici. Chiar dacă loviturile sunt puternice, sub povara crucii. Iubirea e simplă iar sufletul crește dincolo de pământ, atunci când îl lași să simtă, rupându-i lanțurile de lut întărit, în atât de multă îndoială.

 

7 thoughts on “Iubește

 1. rodica

  putere cuvintelor este coplesitoare,ca un dans in care ai vrea sa-ti expui sufletul ce se zbate sa-si exprime starile in miscari.Ti-as aduna toate cuvintele intrun cufar dar mai bine le transmit mai departe,sa fie bucurie si traire si pentru alte suflete.Multumesc pentru trairi.

   
  Reply
 2. Pingback: Scriti, scriti, eu cetesc -3- | Jurnal de mamica de rege mic

 3. sufletdefluturas

  “Iubește. Fără a mototoli viața într-o învălmășeală de gânduri. Iubirea e acum. ”
  În scriitura ta, există mereu cel puţin un gând care mă izbeşte de tâmplele cerurilor. La propriu şi la figurat.
  Iubeşte. Hai să iubim. Hai să fim liberi şi să iubim. Doar atât. Fără să cerem a fi iubiţi înapoi.

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.