10 pași…(Leapșă)

Ne-am obișnuit în timp să ne placă să ne orientăm viața după reguli restrânse la numărul stereotip 10: 10 pași către o viață sănătoasă, 10 porunci, „how to lose a guy in 10 days:))”, 10 ingrediente care nu trebuie să lipsească înt-o bucătărie, nota 10 trecută caligrafic în catalog, etc. Cifrele „magice” ne bântuie toată viața și îi dau sens tocmai din nevoia noastră de a fi organizați, măcar în scris și în teorie:P. De fapt, regulile în sine nu sunt decât un joc inofensiv prin care încercăm să ne ușurăm sarcinile, rezumându-le la 10 principii și păcălindu-ne că sunt de ajuns… Și poate că sunt…
Prin urmare, leapșa de la Adina, primul joc simpatic la care ader voluntar pe blogul meu împodobit de casă nouă, o să fie tradusă aici prin 10 principii esențiale de care țin cont în „my everyday life” .
Ca să fiu și mai conformistă, și să îmi restrâng și mai mult „orizonturile”, voi rezuma totul la dorința tradusă prin „să învăț”. Poate fi un principiu în sine ceva ce nu am învățat încă? Dacă ne amintim că învățăm toată viața…nu cred ca e greșit.
Deci, să reluăm:
SĂ ÎNVĂȚ:
1. Să cred mai mult în ceea ce cred.
2. Să iubesc lucrurile care merită și nu pe cele care mi se pare mie că merită.
3. Să ajung om… mai am de lucrat la partea asta:P
4. Să găsesc metode de a face ziua să pară mai lungă și să nu adorm prea târziu doar ca să mi se pară ca a fost…
5. Să petrec mai mult timp făcând ceea ce îmi place și, idealist vorbind, să fac și o carieră din asta. (foarte idealist de fapt, pentru că nu cred că mă angajează nimeni pe post de fetiță care uită să mai dea shut down orelor dedicate prietenilor, discuțiilor, râsetelor).
6. Să răsplătesc mereu cu bine..hmmm….could it be?
7. Să -mi imaginez că lucrurile sunt posibile suficient de mult încât să ajung să cred asta și să iau atitudine!
8. Să fiu eu însămi… Până ajung la asta, trebuie să mi se amintească cine sunt).
9. Să adun bucurii și de acolo unde sursele nu sunt promițătoare.
10. Să învăț… Pentru că dacă „învăț să învăț”, cu siguranță îmi va fi mult mai ușor să învăț cele 9 puncte de mai sus!

Și, la toate astea, aș mai putea adăuga, doar că să nu fie vorba despre același 10 stereotip, al 11-lea principiu:
11. Să găsesc un colțișor numai al meu în care să-mi regăsesc liniștea și optimismul atunci când toate cele de mai sus vor părea intangibile…

Și dacă tot mi-am „rezolvat” viața într-o pagină, îmi voi face datoria de bun blogger și voi pasa leapșa mai departe… lui Sunlover.

 

One thought on “10 pași…(Leapșă)

Leave a Reply

Your email address will not be published.