Colectare selectivă!

Ne place să ne plângem de multe lucruri, nu-i așa? Spunem că lumea asta e așa și pe dincolo, că e poluată, zgomotoasă și grăbită…Când noi suntem singurii care putem schimba asta… Prin urmare, campania www.ColecteazaSelectiv.ro ne dă încă o ocazie să… nu ne mai plângem!
Aruncati o privire in jur! Deșeurile nu au deloc efect estetic, în ciuda ambalajelor colorate jucăuș. Nu strică deloc să ne informăm despre cum se colectează selectiv și despre ce anume putem sau nu recicla, întrucât tot binele nostru ne face subtil cu ochiul dintr-un viitor promițător.
Și pentru că alții spun asta mai bine decât mine, iată de ce e bine să colectăm selectiv:
Pentru ca absolut orice ambalaj curat este reciclabil.
Pentru ca majoritatea gunoaielor noastre sunt reciclabile si ar trebui salvate
Pentru ca umplem gropile de gunoi cu poluanti, in loc sa se recicleze.

 

7 thoughts on “Colectare selectivă!

 1. Adina

  Stiu ca suna foarte trist, dar cred ca la noi in tara multi trebuie mai intai sa invete sa nu mai arunce gunoaiele pe jos inainte de a le mai si colecta selectiv.

   
  Reply
 2. Maria

  Mda, bine-ar fi sa nu mai arunce unii gunoaiele aiurea si bine-ar fi sa nu fie adevarat un zvon pe care l-am auzit eu ca, chiar si deseurile colectate selectiv tot intr-o groapa comuna de gunoi ajung…

  Cred ca primul pas si cel mai important ar fi sa se arunce toate gunoaiele la gunoi, selectiv sau nu… mai e mult pana acolo.

  S-ar putea sa-ti placa asta: http://hermeneuticasibazar2.blogspot.com/2010/09/lets-do-it-romania-sau-mitul-lui-sisif.html.
  Articolul, vreau sa spun. Ca realitatea din el cam lasa un gust amar…

   
  Reply
  1. chgabriela Post author

   Am auzit de proiectul Let’s do it, Romania si chiar cunosc persoane care au participat la asta. Sper sa se mai responsabilizeze lumea cat de cat pe viitor si sa reusim ceva mai mult decat sa alegem gunoaiele pe categorii (pentru ca apoi sa ajunga in aceeasi groapa de gunoi:( ).

    
   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.