Cu voi

De-aș ști să calculez, mi-aș organiza prioritățile în oameni, cu minusuri și plusuri, echivalări și rezultate clare, concise. Mi i-aș apropia, solidar, pe cei permeabili. I-aș îmbrățișa pe cei care râd. Le-aș vorbi celor deschiși. I-aș scrie pe cei care iubesc. Iar pe tine te-aș pune poate în josul listei, pentru că mă refuzi.

De-aș ști să desenez, mi-aș pune călătoriile pe foaie. Iar Sibiului i-aș sensibiliza sufletul în culori calde și clădiri mici. Vi le datorez, oameni frumoși, nelimitați în glumă, cu zâmbete inteligente în vârf de buză și cuvinte substanțiale în dialog. Și mi-aș ghemui norocul în îmbrățișare, amintindu-mi că, dacă aș ști să calculez, mi-ați fi voi singuri suflet, fără pauze, fără regrete.

De-aș ști să iubesc, v-aș strânge într-o poveste, suflete mari, îndulcite de ciocolată împărțită în mașina strâmtă, dar care înghesuie atâta viață. De-aș ști să VĂ fiu, poate MI-ați fi.

Dar nu știu decât să fiu. Segementat, non-prioritar, episodic… în haos. Însă cu voi!

PS: Mulțumesc pentru un început de săptămână minunat!

 

12 thoughts on “Cu voi

 1. Ani

  cat de frumos te joci cu gandurile si cuvintele gabi, un blog pe care il vizitez cu drag, plin de imaginatie, departe de continutul superficial al realitatii,keep writing!

   
  Reply
 2. Diana şi Dan

  Chiar şi când ştii să calculezi, de cele mai multe ori îţi dă cu virgulă. Important e să nu renunţi şi să reiei calculul de unde ai plecat. Vezi unde ai greşit, remediezi, şi, în cele din urmă vei obţine (sau nu) un rezultat nu atât corect cât mulţumitor de apropiat de cel pe care-l căutai.

   
  Reply
 3. gabisimplu

  “De-aș ști să iubesc, v-aș strânge într-o poveste, suflete mari, îndulcite de ciocolată împărțită…” pe-aici pe la ciocolata imi place mie!

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.