Non-cuvânt

934956_434543303311719_1500085023_n
E mică distanța
Între
„Tu ești mai bun”
În loc de
„Eu sunt mai rău”.
Ne încurcăm în cuvinte,
Cu intenția-n ochi
Și-n mască.

E mare distanța
Între
„Eu sunt mai mare”
În loc de
„Tu ești mai mic”.
Ne definim comparativ,
Cu libertatea-n ochi,
Și-n gratii.

E strânsă povara
Între
„Tu iubești mai mult”
În loc de
„Eu iubesc mai puțin”.
Ne jucăm sufletul
Pe litere groase
Și vreme.

Am putea
Mai ușor
Să ne găsim
Pe-o linie mai puțin comparativă,
Non-intențional:
Eu sunt.
Tu?

 

5 thoughts on “Non-cuvânt

 1. ana

  tu esti un copil…printre cei mai mari pe care-i stiu.imi place sa vad in ochii tai pe Dumnezeul meu, si asta pt ca ,de altfel ca orice copil, ai ochii atat de curati si sinceri. de asta tu vezi asa bine sa spui ce te inconjoara sau ce traiesti in cuvinte.eu nu pot.mereu vroiam sa te invat sa nu t superi cand iti trantesc un lucru despre tine in fata..un lucru rautacios.dar tu te suparai fiindca iti pasa cum esti si vrei mereu mai mult de la tine.lucrez la asta.candva voi fi mai buna:*
  o sa-mi placa mereu zurlufii tai si o sa vreau sa am si eu par ca al tau mereu ca..asa-s eu. imi plac si mainile tale stangace cand scapi lucruri si radem de cand ne stim, dar imi plac si cand scrii sau desenezi.mai desenezi?
  tu stii ca-mi place tot la tine, nu stii doar cat de tare imi plac cuvintele pe care le scrii de atata tp si pe care eu am avut onoarea de a le citi poate mult mai devreme ca oricine in nesfarsitele si loialele noastre scrisori pline de atata farmec si dragoste de copii sincera chiar si dupa ce a mai crescut putin…
  cand o sa ma mut iti promit ca o sa-ti scriu ca inainte si o sa-ti trimit prin posta ca sa aiba farmecul ala..ce pare pierdut si vechi.
  sunt fraze in care regasesc ceea ce traiesc mereu si asta e socant fiindca de la o vreme, am experimentat ca fiecare suntem extraterestru pt celalt, o chestie dureroasa de altfel, in care n-am vrut sa cred niciodata desi la filosofie ne cam obliga oarecum. adevarul e ca gandim diferit si simtim si mai diferit, probabil tu ai sclipiri de geniu si in unele momente surprinzi adevarul gol. fiind un domeniu in care traiesc intens sau in care avem si cateva in comun, simt ca e ceea ce am gandit si eu si poate nu am scris. oricum tu le si imbraci frumos.
  n-am sa uit niciodata ce mult m-ai ajutat 🙂
  imi doresc sa fii fericita roz cu buline galbene sau macar la fel de colorata cum te imbraci uneori
  sa fie multa pace la tine in suflet si liniste
  si sa scrii mereu, poate candva sa citeasca fetele mele povesti din cartile tale
  te iubesc

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.