Lumea e împărțită în praguri invizibile, trasate fără greș pe categorii sociale. Pe fiecare treaptă se construiește, în mod firesc, o lume mai mică, un nucleu, detaliat în oameni cu minți similare. Diferența exclude, asemănarea absoarbe. Atât între praguri, cât și între comunitățile de pe aceeași linie, se duce o luptă nescrisă pentru locul cel mai înalt, locul de unde vizibilitatea asupra pragului absorbit, cât și asupra celor inferioare, este implicită și clară. Concurența este, de cele mai multe ori, productivă intern, în cadrul aceluiași grup de minți revelatoare. Însă, când pragul nu-și mai încape oamenii, lupta se răsfrânge nu numai paralel, ci și vertical, țintindu-se pătrunderea în nivelele superioare.
Concurența aduce la iveală atât personaje credibile, care se disting prin profesionalism și atitudine coerentă, care aduc pe piața paralelă și verticală „produse” originale, cât și figuri opace, mimând un exercițiu de corectitudine concurențială, de deschidere și merit social, superficial. Cea de-a doua categorie poate refula în „xeroxarea” meritelor personajelor productive, în parazitatea produselor, prin atacarea grupării de succes, accesarea informațiilor confidențiale ale minților „revelatoare” și folosirea lor atât pentru distrugerea celulei de top, cât și pentru câștigul propriei celule.
Metodele de securizare a informației sensibile din cadrul companiilor actuale sunt, de foarte multe ori, depășite, întrucât nu presupun o extindere a posibilității de securitate pe mai multe planuri, ci se definesc pe o singură branșă, ceea ce implică decodificarea unui singur nivel pentru a ajunge la nivelele profunde și a distruge „rădăcinile” unei companii. Mihai Motocu și Flaviu Rus intervin pe piața securizării, propunând o soluție inedită de securizare a datelor digitale: Zenith Secure.
Pentru a complica accesul la informația personală, cei doi clujeni imaginează o formulă complexă ca atitudine, grupând „secretele” digitale pe mai multe servere (de la 3 până la 8 servere), cu sisteme de operare diferite, situate în țări diferite, ceea ce complică extrem de mult accesarea informației securizate. Cantitativ, munca depusă de un hacker pentru aflarea unei singure informații, crește de 3 până la 8 ori, ceea ce minimizează succesul unor astfel de atacuri.
Una dintre cele mai puternice lovituri care se poate aduce unei idei este de a o copia. Deși, niciodată, imaginea din oglindă nu reflectă cu fidelitate maximă originalul, singura intenție de a depăși autenticul este distructivă. Regula de bază e aceeași atât la nivel personal, cât și extins, la nivel de companie, de organizație, de treaptă socială. Pentru că ideile noastre sunt factor evolutiv, pentru că ne definim în mod original și unic, avem nevoie de o formulă care să ne asigure secretul rădăcinilor, ingredientele de folosit pentru înălțarea în vârful ierarhiei și răsplata firească a imaginației noastre în acțiune. După 9 luni de muncă, Mihai și Flaviu și-au adus propria „poțiune” magică în cadrul lumii digitale, oferind o soluție unică momentan de stocare a datelor și de securizare, o invitație la adresa companiilor românești și străine de a testa și folosi produsul digital. Zenith Secure a fost lansat recent pe piață, pe 9 iulie 2013, și oferă, momentan, două pachete pe site-ul www.zenithsecure.com, (variantă gratuită sau „office”, pentru companii).
Să fim creativi! Să fim unici! Să fim siguri pe noi cu Zenith Secure!
Am găsit la cine să apelez dacă vreodată voi avea nevoie de un advertorial bine scris. 😛
Ma flatezi:) Multumesc:D
Chiar nu. 😉
Da, nu… Gestul oricum e frumos. “Chiar” multumesc:)!