Luxury Gifts. Concurs „fără ocazie”

Mă gândeam să-ți spun o poveste… Ar șterge din tăria obrajilor crispați și ți-ar scobi un zâmbet în margine de buză. Vezi? Oamenii buni nu știu să-și ascundă emoțiile în mască jovială. Ți-ar face bine doi ochi verzi îmbrăcați în trup firav, unduind o talie subțire, de prințesă trăind povești nemuritoare. Și… cât de bine te-ai ascunde, când te ajunge drumul în pas împiedicat și trist, în strălucire cu gust de terapie: ușoară, simplă, la îndemână.
cercei-cristale-2554-46ce43-1-300x300x0

Da, știu! Când ești trist, te îmbraci impecabil. Întodeauna ai făcut așa! Când te certam, îmi spuneai că asta îți dădea siguranță și un plus de încredere. Încrederea că nimeni nu te-ar putea citi în spatele costumului bleumarin, asortând o cravată sobră și doi ochi albaștri. Pentru că, așa e, frumusețea îmbrăcată-n eleganță impune, șterge urmele nesiguranței, ale amprentelor apăsând un suflet permeabil. Deși mă distanțai, cu privire tulbure, nu rezistai glumei mele înfășurate-n ironie, fixând un amuzament redundant, de „aproape” soție guralivă: „Ți-ai uitat butonii, tristule. Prinde-i!”
butoni-cristale-swarovski-3664-ce7d59-1-300x300x0

Azi, am o propunere. Poate te-ai săturat de povești și de ochi verzi etalând frumuseți nemuritoare, așa că îți propun o soluție. N-ai nevoie de ocazii să te simți important! O să mă contrazici și o să-mi spui că vine Moș Nicolae și anul ăsta ghetuțele n-o să se umple de la sine.. Dar, serios, nu ai nevoie decât de un suflet tânăr și de puțină speranță. Fericirea stă în lucrurile pe care le împarți fără motiv evident. Uite, ieri, într-o tentativă de terapie prin shopping, absolut măgulitoare eului meu permeabil, am dat peste un videoclip promovat de Luxury Gifts.

Nu era, însă, pentru mine. Eu îmi port, încă, la gât, lănțișorul cu cristale câștigat într-un concurs de poezie în miez de iarnă, un trifoi cu patru foi, îmbrăcat în pietriciele de o frumusețe simplă, încântătoare. Recunosc, întotdeauna m-au privit altfel bijuteriile cu cristale: convingător, elegant, seducând. În schimb, ăsta era pentru tine, pe cuvânt! Niciodată n-am știut să fac un cadou cbutoni-cadouri-penru-barbati-3577-fb3de6-1-300x300x0u stil unui bărbat. L-am îmbrăcat din cap până-n picioare, i-am pus în mâini mănuși, în păr căciulă, și am uitat de subtilitate, de mesajul din spatele cadoului. Ori, aici, ți se dau oferte în funcție de stil (bărbatul contemplator, bărbatul neomodernist, bărbatul iubitor de muzică bună, etc).

Și, pentru că nu poate să treacă seara, până nu spun despre ce e vorba de fapt, ți-am pregătit o supriză. În colaborare cu Luxury Gifts și nevoia de ocazie „fără ocazie”, care să te facă să te simți bine, în spatele costumului bleumarin sau a rochiei croite elegant, din umeri până la genunchi, chiar dacă nu e preț de nuntă sau de gală, oferim un voucher de 50% reducere cadou celei mai frumoase minți. Produsele disponibile sunt cele care mi-au făcut cu ochiul de la prima întâlnire virtuală: cele din gama de bijuterii de fantezie (coliere, cercei, accesorii broșe, brățări) sau din gama butonilor.

Oricât mi-aș dori să ofer premiul celor mai frumoși ochi, nu mi-aș ierta subiectivitatea. Așa că, de la mic la mare, vă invit să-mi răspundeți la o întrebare simplă:

bratara-bijuterie-0993-1-300x300x0„Când a fost ultima dată când ați oferit un cadou fără ocazie și de ce?”

Nu, nu-mi scrie o poveste. Răspunde simplu și frumos, ca și cum i-ai destăinui unei prietene bune o bucurie nouă. Cea mai frumoasă ocazie „fără motiv” va fi premiată cu un voucher din partea Luxury Gifts la sfârșitul lunii noiembrie. Răspunsurile le primesc aici, în comentarii, până pe 19 noiembrie, la miez de noapte, după care, cu ochi voit obiectiv, o să le-mpart și-o să le disec, până se distinge câștigătorul, prin ineditul răspunsului și prin cel mai bun cadou „fără ocazie”. Câștigătorul va fi anunțat pe data de 21 noiembrie, dimineața, cu urale și felicitări sincere.

Vă aștept la concurs. E, poate, mai puțin convențional, dar e cu bucurie.

Luxury Gifts vă oferă, eu vă încerc.

Succes!

Update! Cu o mică întârziere și o mai mare bucurie, anunț cu drag câștigătoarea concursului. Este vorba despre Teodea și răspunsul ei simplu și cald, care anunță poveste, bucuria prieteniei și frumusețea „non-ocaziei” în cadouri:
„Zilele trecute i-am daruit unei prietene dragi o carte. Motivul: sclipirea din ochii ei, bucuria, uimirea ca a primit ceva fara o ocazie speciala.

Felicitări, Teodea. Și să te bucuri în continuare de prietenie!

Acest articol participă la Superblog 2013.

 

28 thoughts on “Luxury Gifts. Concurs „fără ocazie”

 1. Rodica

  :)))) Fără motiv dar întrebi de fapt motivul(de ce?)? tareee!
  Răspuns simplu şi la…sub(ob)iect: o carte. Motivul: neconvenţional, bucuria pe care o am fiind lângă persoana respectivă! Emană bunătate şi iubire! Să fie şi ăsta un motiv? Eu cred că da, unul de mers mai departe!

   
  Reply
  1. chgabriela Post author

   Era fara ocazie, Rodi:)) M-ai prins cu oboseala in ochi. Bine ca m-ai atentionat:D

   Ce frumos! Bunatate si iubire:D E un motiv, fara ocazie. E perfect:)

    
   Reply
 2. alma nahe

  Eu cred că puteai să lași așa, ca pe o glumă, “fără motiv și de ce”, fiindcă nu poți face nimic, nici măcar un dar fără motiv. Ultimul meu dar “fără motiv” sunt scrierile mele, oricare din ele. De ce? Fiindcă “verba volant”. Ce e scris, scris rămâne! Deși, mă gândesc cu groază că dacă ar dispărea internetul și gadgeturile acum, dintr-o dată, totul ar dispărea de unde a și venit…:(

   
  Reply
  1. chgabriela Post author

   Asa e, nimic fara motiv. Dar, fara motiv evident, mai sunt:) Ma refer la tot ce e in afara zilelor de nastere, sarbatorilor, zilelor care au importanta clara, de calendar gandit. Asta a fost si ideea in care am lansat intrebarea, desi “ocazie” era cuvantul pe care voiam sa il scriu:)

   Cadoul tau e perpetuu si frumos. Copiaza-ti scrierile udeva, imprima-le. Sunt prea bine scrise si prea bune cadouri ca sa dispara:) Mersi frumos pentru participare!

    
   Reply
   1. alma nahe

    Știu. Eu am apucat să citesc și în varianta aceea și nu mi s-a părut în neconcordanță, ci o capcană faină pentru un concurs. 😆 De aceea nici n-am comentat imediat. Da’ parcă poți de Rodica! :p

     
    Reply
 3. Sonia

  Când faci daruri nu există “fără motiv”. Mi se întâmplă adesea să ofer ceva fără să fie o ocazie anume. Dar o fac pentru că persoana respectivă îmi e dragă sau pentru că știu că cineva își dorește un lucru care îmi aparține. 🙂

   
  Reply
 4. Nicoleta

  Cred ca prietenei mele cele mai bune, inainte sa plece pentru cateva luni in Belgia. I-am oferit o cana si o esarfa si i-am spus sa le ia cu ea in Belgia, a.i. sa fiu langa ea mereu. Ce pot sa spun, o iubesc:)

   
  Reply
 5. Adina

  La sfarsitul lunii trecute, cred ca era intr-o miercuri sau joi, o colega a adus la birou niste bijuterii handmade atat de frumoase, din cele cu flori mici prinse in rasina. Si stiam ca mamei ii plac mult, asa ca am ales cea mai cea bratara din set (cu o floare galbena pe un fundal turcoaz) si i-am facut o surpriza:) Fara nici ocazie 😀

   
  Reply
 6. ch3815h

  text de o rara delicatete ce face si mai pretios nemotivul neocaziei. vocea aia pe care tu o auzi si o asculti cand scrii e mereu neocazia ta de a imparti prin text deliciu cui vede opera. brava treaba! 🙂

   
  Reply
 7. Litere Stacojii

  Trebuie sa recunosc ca singurei care ii fac cadouri fara motiv este mama mea, daca vad ceva ce imi place ii iau fara tagada 🙂
  Ultimul cadou pe care i l-am luat a fost unul practic, un telefon pe care si-l dorea, simplu, nimic sofisticat, dar cu multa dragoste 🙂

   
  Reply
  1. chgabriela Post author

   Foarte frumos:) Oamenii care conteaza trebuie sa fie si in spatele cadourilor si in tinta cadourilor noastre. Bucuria darului ne apropie. Poate sa nu fie ceva fizic, dar sa conteze la fel de mult.

    
   Reply
 8. teodea

  Zilele trecute i-am daruit unei prietene dragi o carte. Motivul: sclipirea din ochii ei, bucuria, uimirea ca a primit ceva fara o ocazie speciala.

   
  Reply
 9. PicincuHobjila Viorica

  Aveam o rochie galbena, foarte draguta, noua (nu imi placea cum imi sta) pe care i-am dat-o cadou unei prietene foarte bune

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.