Dumnezeu să te odihnească!

Dragul meu, știi? Te văd zâmbind și senin. Te văd vorbind, cu o inteligență sclipitoare și încăpățânată. Ești lipit de cărți și de studiu, dar nu uiți să-ți ții copilul în brațe, cu bucurie de copil, și să-ți îmbrățișezi soția, iubind. Ai privirea caldă și suflet mare. 1979095_10201582330904577_375986835_o

Nu te-ai pierdut. Ai mai crescut în noi un pic. Ne va fi dor. Tăios și crunt. Dar vom păstra amintirile exact așa cum au fost momentele. Cu zâmbet, cu frumusețe, cu dor. N-ai plecat, ai urcat puțin, de undeva de unde poți privi, la fel de senin, sufletele dragi.

Tu ești și mai frumos acum. Și ești ușor. Ai lăsat în urmă toată greutatea pământului. Nouă, celor care te iubim, ne e mai greu puțin. Pentru că nu știm să umplem golului unui suflet atât de mare în noi. Și pentru că nu ne-am desprins de pământ.

Să te odihnești, dragul nostru. Ai plecat devreme, în brațele Lui. Nu sunt cuvinte pentru tot ce simțim! Dar, să nu uiți că, pentru noi, tu nu vei muri niciodată!

 

58 thoughts on “Dumnezeu să te odihnească!

 1. Razvan Topala

  Pierderea din aceasta lume a colegului de studii – Preot Ilie Chiscari – slujitor la parohia din Chiajna, ma face sa va indemn la multa rugaciune pentru el si familia sa si sa-l purtati viu in memoria si istoria neamului ! Preot devotat, familist convins, constiincios, traducator – corector – redactor si elaborator al multor studii de specialitate… si lista ar putea continua…. Un tanar si preot de exceptie…!
  Dumnezeu sa-l odihneasca !

   
  Reply
 2. Doina Ciobanu

  Nu am niciun cuvant si nicio putere sa caut; vestea am primit-o dimineata, de la Daniel din Aspen, Colorado.
  Prietenii, colegii se anuntau reciproc, fiecare cu rugamintea de a-i se infirma daca se poate…
  Inima voastra? Inima ei?
  Dar MAMA ?

   
  Reply
 3. Madalina

  nu cred…nu pot sa cred…nu vreau sa cred asa ceva…un suflet mult prea bun pentru noi, prea mare poate…Dumnezeu sa-l odihneasca!

   
  Reply
 4. Vlad

  nu am cuvinte. am citit de vreo 10 ori textul si tot nu am reusit sa nu ma intristez, mai ales ca am fost si colegi. mi se rupe sufletul pentru durerea simtita si de familie, si de enoriasi. in acelasi timp ma incearca o revolta maxima pentru cei vinovati de cele intamplate. Dar….acum nu pot face decat sa ma rog pentru linistea sufletului Parintelui Ilie si a familiei sale (sotie, copii, parinti, frati etc). Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

   
  Reply
 5. Alina Tudorache

  Sufletele nobile pleaca la Ceruri! E trist pentru cei care Raman in urma lor si poate nedrept..Dumnezeu sa il aube langa El pe Parintele Ilie si sa dea putere familie! Condoleante!

   
  Reply
 6. Cristi

  Gabriela, ţi-a dat Dumnezeu putere să scrii cuvintele acestea! Noi abia le citim… Dar ne fac bine… Iertare că nu pot spune mai multe!

   
  Reply
 7. andreea rorich

  nu l-am cunoscut pe parintele dar am inima impietrita de durere ca si cum ar fi fost fratele meu. Dumnezeu sa il odihneasca si sa il aseze de-a dreapta Sa, iar voua familiei putere sa treceti cu bine peste tot necazul. sincere condoleante.

   
  Reply
 8. Pingback: Pentru unii cramă, pentru alţii dramă.

 9. Cristina Strat

  Dumnezeu l-a iubit atat de mult, incat l-a luat la El. L-a vrut asa, in starea in care era la aceasta varsta si ….poate ca a vrut sa nu il strice mai tarziu lumea in care traim. Dumnezeu are nevoie si de oameni ca el. Bineinteles ca a ramas in urma lui o durere sfasietoare, oameni indurerati si, nu in ultimul rand familia, care este distrusa moral. Sa ne rugam toti pentru familia pr., sa ii dea puterea de a trece peste aceasta durere, pt ca el sigur va fi mantuit prin moartea pe care a avut-o si mai ales, pentru viata pe care a dus-o pana acum(asa cred si nadajduiesc…) Sigur isi va veghea familia de sus si le va purta de grija! Dumnezeu sa-l ierte! Condoleante familiei!

   
  Reply
 10. tufa alina

  mamica si fetita cum sunt?imi inchipui ca fetita a stat cu tatal ei,cine are curaj sa ii zica ca tati nu mai vine la ea,doamne;((((

   
  Reply
 11. zait radu

  Imi pare nespus de rau de tineretea dar mai ales de cei rămasi orfani de un suflet nobil. Am nădejde ca Dumnezeu care l-a chemat atat de repede la el il va odihni cu sfintii in vesnică Sa lumină.
  Am auzit lucruri foarte frumoase despre el si regretul este ca nu l-am cunoscut personal.
  Dumnezeu sa-l ierte iar dumneavoastra sa aveti puterea sa pastrati si sa explicati copiilor cum un suflet atat de sensibil nu a mai avut răbdare si a zburat dintre noi la Părintele Ceresc.

   
  Reply
 12. pr. calinic

  Părinte Ilie roagă’te….

  De n’aş avea în piept un pumn de jar
  n’aş fi ştiut că e yeiesc,
  că sunt în stare’n cer să-l talhăresc
  şi oamenilor să-l aduc în dar.

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.