Listă contra timpului

Dedică-te! Unei idei, unui om, unei dorințe, unui talent. Pentru că mai mult decât curiozitatea „distributivă”, mai mult decât „pseudoștiința” pe care o arăți în orice domeniu pentru că „se poartă”, ceea ce contează pentru tine și pentru ceilați e ceea ce faci tu cu pasiune, ceea ce îți place, ceea ce vrei cu adevărat.

Fii absurd în ceea ce crezi, absurd pentru ceilalți dacă sensul pentru tine există. Pentru că oamenii care au lăsat ceva în urmă nu erau cei acceptați și venerați, ci cei puțini, cei care au crezut până la capăt.

Ai încredere în tine, în talentul tău. Oricine are câte unul. Cântă, dansează, desenează, glumește, scrie, fii bun, iubește, împarte, dacă asta te face fericit. Excesul să-ți devină întrebare doar dacă prin ceea ce faci ai putea să umbrești fericirea celorlalți.

Nu renunța, nu la jumătatea drumului, nu la prima critică usturătoare, nu când știi că sufletul tău se poate mări cu fiecare obstacol, cu fiecare izbândă.

Dedică-te plenar, prețuiește momentele pe care le ai pentru tine și pentru ceilalți, pentru că oricum nu exiști singur. Socializează, poate ăsta e talentul tău pe care nu-l știai. Nu te subestima când ceva nu iese; dacă n-a ieșit de prima dată e pentru că ceea ce merită necesită efort. Știi și singur că ceea ce obții ușor nu prețuiești la fel de mult, cel puțin nu la fel de mult ca atunci când nu-l mai ai.

Luptă pentru crezul tău, speră și așteaptă. Prețuiește ceea ce ai și ceea ce încă poți avea.

Pentru că dacă tu nu ai, cu atât mai mult timpul nu are răbdare…

 

8 thoughts on “Listă contra timpului

 1. Rodica

  Parcă ar fi un curs NPL! 🙂
  E de bine, credeam că s-au împuţinat speranţele prin lume…şi nu vorbesc despre alea roz, aproape americane, în care sună mai tot timoul refrenul ‘totul va fi biiine!’.
  Totuşi, trebuie ceva energie pentru aşa listă, dacă a mai rămas ceva neconsumat în lupta împotriva timpului…pierdut!

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.