Ce-i?


E-un gust de povidlă cu nuci
Întinsă peste-o felie de pâine:
Cu unt.

E-un parfum de iasomie verde
Încâlcită în gardul de lemn:
Ud.

E-un ghimpe în gât când apari,
Zâmbind confuz, în întrebare:
Cu sens.

E-un pahar ciobit de vin roșu
Mirosind a strugure rece:
Cu sâmburi.

E-o îmbrățișare strânsă, stâlcită
Chinuită de emoție incomodă:
Dar caldă.

E-un cântec vechi, insistent
Fredonând versuri în minte
A dor.

E-o mână proptită-n intenții
Lângă degetele-ți izolate
A jenă.

E-un cuvânt ce nu tace
Când dispari și te-acoperi
Indecis.

E-o tăcere suferindă-n alint
A obrazului lipit de obraz
Zâmbind.

E-un tot definitiv, atemporal,
Ciudat, divin, aproape, plin:
Rotund.

Iubirea…

 

24 thoughts on “Ce-i?

 1. oAna

  Ce frumoasa e iubirea la tine! 🙂 Cu fiecare iubire din asta personalizata facem lumea mai frumoasa in nemernicia ei. Fii bine! Fii iubita!

   
  Reply
 2. ch3815h

  surprinzand spontaneitatea jocului indragostitilor demasti bine-n vers suav si cald, vioi si dulceag trairile aferente delimitate contrar ar spune unii, antitetic niste critici literari: cald-rece, mult-putin, intens-mai putin intens si alte perechi de contrarii despre care legea magnetismului firii spune si doar trairea o dovedeste ca sau daca se atrag.
  frumusel nr. 4 scris. 🙂 weekend fain de cu maine.

   
  Reply
   1. ch3815h

    stiu ca doar glumesti, nimic nu poate excede sau doar focaliza aspectul strict substantial al continutului textual. dulceag e folosit ca sa faca referire la degustarea/puparea catorva gurite de lichid struguros dintr-un singur pahar, facand prin putinatatea continutului o impresie interioara ce da seama valorii. de aici de la pupatura paharului de unde pica ceva stropi, roade ale culturii, muncii, asudarii, vechimii pretuite si iubirii pentru ciclicitate si reciprocitate, totul se rasfrange si asupra celuilalt aspect in care e invaluit din punct de vedere tematic textul tau: jocul vioi, inocenta si puritatea, dar mai ales puterea sentimentului sublim de iubire. dulceag are asadar ceva din dulce, dar folosit aici ar fi dat seama unei retete diabetice de vin, sau unei patimi prea indecent netinute in frau cand vine vorba de iubit. asa ca usorul acrisor din dulceag atribuit celor doua directii pastreaza o doza de echilibru binemeritat de ambele subiecte. 🙂

     
    Reply
    1. chgabriela Post author

     Uite, eu n-as sti niciodata sa explic asa… complex. Multumesc, m-ai definit. Cuvintele mele sunt mai mult joaca iar eu… ceva mai simpla.

     Si da, glumeam:)

      
     Reply
     1. ch3815h

      🙂 smile & be happy! aroma de weekend de cu zori s-aduca si ceva stropi, ca mai racoresc global worming asta pagubitor pe multe planuri si cu bataie lunga!

       
 3. Pingback: Leapşa Liebster | My violet world

 4. bibliodevafiliala3

  O iubire fericită, împărtăşită, veche şi mereu nouă, unde paharul ciobit înseamnă, pentru mine, timp petrecut alături ; unde toate emoţiile par să fie înţelese şi subînţelese, iar manifestarea lor având sens, chiar dacă gesturile sunt jenate şi stâlcite.

   
  Reply
   1. ideisiidei

    Dap, trairile noastre sunt unice :p si astfel ia nastere o explozie de simturi si de sentimente 🙂

     
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.