Azi râdem

Azi râdem! Cu obrajii plini, cu dinții nuzi, cu riduri înghesuite pe frunte și-n linia buzelor. Râdem dureros, împiedicați în cuvinte cu haz, din nimic și din toate. Râdem de „Hey apple” și de Becali înecându-se în propriul hohot, de „Could you please repeat your question?” auzit în cască, pentru că nu se distinge… de prea mult râs, de „Que hora es” și de idei fără sursă, amuzante la prima, a doua și a treia vedere.

Azi râdem! Ne oblojim rănile de munte în pași mărunți, târâiți până la bucătărie și înapoi și râdem. Vorbim aiurea și ne ascultăm non-sensul cu chef, de parcă am înțelege. Râdem dezgolit, ciudat, nepotrivit și personal. Râdem mult și facem schimb de linkuri, pentru că râsetele se împart virtual ca-n viață.

Azi râdem! De Harry Potter și angajații lui fideli, de cafeaua amestecată fără putere în cană, de prea mult râs… Râdem stins, cu lacrimi în colțul ochilor, molipsitor și fără idee, plin. Râdem dureros și plâns, în vocalize personale. Râdem de râsul fiecăruia, ca să râdem împreună, distinct și omogen.

Azi râdem! De tine pentru că ești cum ești, de mine pentru că nu-s, de frig și de balerinii înghețați, de mailuri și telefoane, de poze și vorbe, de „broaștele care muncesc”, de chef.

Azi râdem deodată sau calculat, mai mult, mai bine, mai tare. Azi râdem „DE TOT”!

 

26 thoughts on “Azi râdem

    1. chgabriela Post author

     😀 Asa:)) si asa=)) si mult! Sa se incetoseze gandurile de ras, sa se aplatizeze abdomenu, sa se topeasca grijile, sa cante totul a ras!

      
     Reply
   1. ch3815h

    de la ce v-ati molipsit toti? de la tine plecat-a rasul? sau de la ploaie se trage? abonat in casca, mai nataflet asa? numai unu’ ?

     
    Reply
 1. Andrei-Alexandru

  bun…ai uitat sa specifici de durerile de maxilar ce apar dupa ce “infuleci” o “portie” hotarata de ras…:))… foarte frumos…

   
  Reply
 2. bibliodevafiliala3

  Este bine să râdem în fiecare zi! Face bine la inimă, la riduri, la fericire şi menţine tinereţea. Omul când râde este frumos, bun şi fericit. Râsul este curativ, este paliativ şi este decorativ 🙂

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.